Het team

Veronique’s Verhaal

Hallo…Fijn dat je de tijd neemt om mij beter te leren kennen. Ik kijk er alvast naar uit om jou binnenkort te mogen ontmoeten!

Ik ben een trotse mama van 2 prachtdochters Amélie (°2016) en Cézanne (°2018). Samen met Thomas wonen wij sinds enkele jaren, met onze hond Odette en onze 2 poezen Gemma en Treesje, in Balen-Gerheide (Zelf ben ik opgegroeid op Rijsbergdijk-Balen).

Het huisje-tuintje-boompje-verhaal geldt zeker en vast voor mij, maar daarnaast een job mogen uitoefenen waar ik enorm veel voldoening uithaal maakt het hele verhaaltje voor mij compleet. De zoektocht naar deze droomjob (maar eigenlijk ook naar mijzelf) nam wat tijd in beslag.

Als 18-jarige studente had ik geen idee welke job mij zou passen. Ik volgde de bacheloropleiding Toerisme- en Recreatiemanagement en studeerde in 2009 af. Ik heb een aantal jaren gewerkt in de event- en de hotelsector alsook als opleidingscoördinator van een opleidingsinstituut.

Mijn vrijetijd besteedde ik aan alles wat met voeding, koken en gezondheid te maken had. Ik testte honderden recepten uit, zocht geïnteresseerd uit hoe het lichaam voedingsstoffen verwerkt, bekeek voedingsetiketten en probeerde ze te analyseren,… Met de loop der jaren kwam ik gaandeweg tot het besef dat ik ook effectief van mijn passie mijn beroep zou kunnen maken. Gaandeweg werden er mij 2 dingen duidelijk: voeding & gezondheid maar ook luisteren naar en begeleiden van mensen zijn zaken waar ik mij echt goed bij voel!

Na 2 jaar wikken en wegen hakte ik de knoop dan ook door: vol goeie moed ben ik de opleiding voedings- en dieetkunde gestart en uiteindelijk ben ik met grote onderscheiding afgestudeerd en werd mijn eindwerk bekroond met een nominatie voor de Nutrifacts Award.

In 2018-2019 heb ik de postgraduaat Diabeteseducator gevolgd om mijn diploma en kennis nog verder uit te kunnen breiden.

Als erkend diëtiste-diabeteseducator kunt u onder bepaalde voorwaarden genieten van gedeeltelijke terugbetalingen. Bovendien beschik ik over een erkenning en visum dat uitgereikt werd door de overheid om het beroep als diëtiste-diabeteseducator te mogen uitoefenen en maak ik op deze manier onderscheid van niet-erkende gezondheidswerkers.

Elena’s Verhaal

Mijn naam is Elena en mijn reis begon in Griekenland voordat ik op 18-jarige leeftijd naar België verhuisde.

Na enkele jaren van werk in de horeca en het leren van de taal, besloot ik een studie te volgen in toerisme en recreatiemanagement. Echter, na slechts één jaar wist ik dat dit niet mijn ware passie was.

Een innerlijke zoektocht bracht me tot het besef dat mijn ware passie lag bij voeding en dieet. Waarom? Omdat ik altijd sterk geloofde in het motto “je bent wat je eet” en in de kracht van een gezonde levensstijl als basis voor een gezond leven. Deze overtuigingen hebben me geïnspireerd om me te verdiepen in de relatie tussen voeding, welzijn en levenskwaliteit.
Naast mijn studie en werk, vind ik voldoening in mijn hobbies, waaronder fitness, yoga, het uitproberen van verschillende keukens en het lezen van boeken. Deze activiteiten dragen bij aan mijn persoonlijke groei en welzijn, en helpen mij in balans te blijven.
Met mijn passie voor voeding en gezondheid, streef ik ernaar anderen te inspireren en te begeleiden naar een gezondere levensstijl. Ik ben vastbesloten om anderen te helpen hun volledige potentieel en gezondheidsdoelen te bereiken en een evenwichtige relatie met voeding te ontwikkelen.
Mijn benadering van voeding is holistisch en persoonsgericht. Ik geloof in het belang van het luisteren naar het lichaam en het begrijpen van de unieke behoeften van elk individu. Samen werken we aan het opstellen van realistische doelen en het implementeren van gezonde voedings- en levensstijlveranderingen die passen bij uw specifieke behoeften en voorkeuren.Of u nu wilt afvallen, uw energieniveau wilt verbeteren of gewoon een gezonder eetpatroon wilt ontwikkelen, ik sta klaar om u te begeleiden op uw reis naar een betere gezondheid en welzijn. Mijn doel is om u te voorzien van de kennis, ondersteuning en motivatie die u nodig heeft om uw doelen te bereiken en een leven te leiden dat u liefheeft.Ik kijk ernaar uit om met u samen te werken en u te helpen de beste versie van uzelf te worden.