Aanbod/Begeleiding

Ik vind het belangrijk dat u weet dat ik steeds werk met voedingsadvies op maat, aangepast aan uw persoonlijke levensstijl. Ik doe geen verkoop van voedingsmiddelen, supplementen e.d. maar geef jou graag tips voor aankoop van producten die je in jouw dagelijkse supermarkt gewoon kan terugvinden! We leren samen om voedingslabels en etiketten te ontcijferen zodat ook jijzelf voortaan kan bepalen of een product al dan dan een goede keuze is voor jou!

U kunt bij mij terecht voor voedingsadvies op maat bij/voor:

Gewicht

Je ideale lichaamsgewicht bereiken, je fitter/vitaler voelen, meer energie hebben, je goed in je vel voelen,…

Allemaal motivaties waarbij ik je wil/kan begeleiden:

 • Overgewicht & obesitas (vermagering)

 • Ondergewicht

We bekijken wat jouw persoonlijke doelstellingen zijn en hoe we deze kunnen implementeren in je huidige levensstijl. We stellen samen een voedingsdagschema op maat op en zoeken naar gezonde(re) alternatieven en betere keuzes van/voor bepaalde producten. Jij bepaalt zelf of je een eenmalig advies wenst of graag een opvolging inplant.

Maak een afspraak

Hart- en vaatziekten

Heeft de huisarts of specialist vastgesteld dat u lijdt aan een hart- en vaatziekte? Ook hier kan voeding een essentiële rol spelen. Ik geef je graag advies en tips bij:

 • hoge cholesterol

 • hoge bloeddruk

 • verhoogd triglyceridengehalte

We overlopen samen jouw huidig voedingspatroon en levensstijl en kijken of deze nog verbeterd kunnen worden. We leren etiketten te interpreteren om zo gezondere keuzes te kunnen maken. Indien gewenst kan er een voedingsschema op maat opgesteld worden. Je kan kiezen voor een eenmalig advies of we plannen een opvolgingstraject.

Maak een afspraak

Diabetes/suikerziekte

Na een bloedname blijkt dat je suikerwaarden verhoogd zijn. Je voedingspatroon en levensstijl spelen hierin vaak een cruciale rol.

Ik help je graag bij:

 • pre-diabetes

 • voortraject Diabetes

 • zorgtraject Diabetes

Diabetes is een chronische aandoening waarbij de bloedsuiker verhoogd is. Dit kan ontstaan omdat het lichaam onvoldoende insuline aanmaakt, of omdat de geproduceerde insuline onvoldoende werkzaam is. In beide gevallen kunnen de cellen onvoldoende suiker opnemen. Deze suiker zal zich ophopen in het bloed, waardoor we spreken van diabetes mellitus of suikerziekte.

Eenmaal de diagnose diabetes is gesteld, komt er heel wat op je af.

Een goede behandeling en medische opvolging zijn noodzakelijk om de bloedsuikerspiegel onder controle te krijgen en gezondheidsproblemen op lange termijn te voorkomen.

Iedereen met diabetes of pre-diabetes heeft recht op een passende ondersteuning, afhankelijk van de behandeling.

Bespreek met je huisarts welk zorgsysteem in jouw situatie van toepassing is en vraag naar het juiste voorschrift.

Maak een afspraak

Specifiek voedingsadvies

Ook voor specifieke voedingsitems ben je bij mij aan het juiste adres:

 • Vegetarisme

 • Zwangerschap/lactatieperiode

 • Voedingsadvies bij kinderen ( gezond gewicht, lactose-intolerantie, koemelkeiwitallergie,…)

Maak een afspraak

Maag- en darmproblematiek

Ik als diëtist maar zelf ook ervaringsspecialist, geef uitleg over de relatie tussen voeding en de aanwezige maag- en darmklachten. Bij het voorkomen van de klachten speelt voeding een belangrijke rol. Ik kan begeleiden in het aanpassen van je eetpatroon. De nadruk wordt gelegd op allerlei praktische tips en adviezen waardoor de klachten verminderen of zelfs verdwijnen.

 • Coeliakie – glutenintolerantie

 • Lactose-intolerantie & Koemelkeiwitallergie

 • prikkelbare darmen met eventuele opstart FODMAP-dieet

 • constipatie/obstipatie

 • diarree

 • ziekte van Crohn

 • indigestie

Voor dieetadvies bij gluten- & lactose-intolerantie bent u zeker aan het goede adres. Ik persoonlijk zelf lijd aan Coeliakie/glutenintolerantie en kan jou dus zeer concrete tips en adviezen geven hieromtrent.

Ik begeleid eveneens personen met PDS/IBS (Prikkelbare DarmSyndroom) met behulp van het FODMAP-dieet.

Heb jij regelmatig last van winderigheid, buikpijn, diarree of juist constipatie in combinatie met echte buik/maagpijn? En dan niet alleen na een avondje junkfood, maar ook als je gewoon “gezond” aan het eten bent? Dan is het mogelijk dat je last hebt van PDS: het prikkelbare darm syndroom.

FODMAP is een afkorting voor een verzameling van specifieke korteketenkoolhydraten: Fermenteerbare Oligosachariden, Disachariden, Monosachariden And Poyolen. Een FODMAP is geen ingrediënt, allergeen of eiwit. FODMAP’s zijn te vinden in een breed scala van levensmiddelen, van appels tot melk en van honing tot bruine bonen.

Samen met jou bekijken we of het FODMAP-dieet een mogelijke oplossing zou kunnen betekenen voor jouw buikpijn/stoelgangprobleem.

Maak een afspraak