Wie ben ik?

In het kort

  • Veronique Vandyck

  • Diëtiste

  • Voedingsdeskundige

  • Diabeteseductor

Wie ben ik?

Mijn Verhaal

Hallo…Fijn dat je de tijd neemt om mij beter te leren kennen. Ik kijk er alvast naar uit om jou binnenkort te mogen ontmoeten!

Ik ben een trotse mama van 2 prachtdochters Amélie (°2016) en Cézanne (°2018). Samen met Thomas wonen wij sinds enkele jaren, met onze hond Odette en onze 2 poezen Gemma en Treesje, in Balen-Gerheide (Zelf ben ik opgegroeid op Rijsbergdijk-Balen).

Het huisje-tuintje-boompje-verhaal geldt zeker en vast voor mij, maar daarnaast een job mogen uitoefenen waar ik enorm veel voldoening uithaal maakt het hele verhaaltje voor mij compleet. De zoektocht naar deze droomjob (maar eigenlijk ook naar mijzelf) nam wat tijd in beslag.

Als 18-jarige studente had ik geen idee welke job mij zou passen. Ik volgde de bacheloropleiding Toerisme- en Recreatiemanagement en studeerde in 2009 af. Ik heb een aantal jaren gewerkt in de event- en de hotelsector alsook als opleidingscoördinator van een opleidingsinstituut.

Mijn vrijetijd besteedde ik aan alles wat met voeding, koken en gezondheid te maken had. Ik testte honderden recepten uit, zocht geïnteresseerd uit hoe het lichaam voedingsstoffen verwerkt, bekeek voedingsetiketten en probeerde ze te analyseren,… Met de loop der jaren kwam ik gaandeweg tot het besef dat ik ook effectief van mijn passie mijn beroep zou kunnen maken. Gaandeweg werden er mij 2 dingen duidelijk: voeding & gezondheid maar ook luisteren naar en begeleiden van mensen zijn zaken waar ik mij echt goed bij voel!

Na 2 jaar wikken en wegen hakte ik de knoop dan ook door: vol goeie moed ben ik de opleiding voedings- en dieetkunde gestart en uiteindelijk ben ik met grote onderscheiding afgestudeerd en werd mijn eindwerk bekroond met een nominatie voor de Nutrifacts Award.

In 2018-2019 heb ik de postgraduaat Diabeteseducator gevolgd om mijn diploma en kennis nog verder uit te kunnen breiden.

Als erkend diëtiste-diabeteseducator kunt u onder bepaalde voorwaarden genieten van gedeeltelijke terugbetalingen. Bovendien beschik ik over een erkenning en visum dat uitgereikt werd door de overheid om het beroep als diëtiste-diabeteseducator te mogen uitoefenen en maak ik op deze manier onderscheid van niet-erkende gezondheidswerkers.